Tuesday, February 2, 2010

Dah sebulan 1 hari aku family kat Qatar dan sebulan jugak lah aku tak jumpa mee kuning,goreng pisang,dan macam macam lah makanan yang aku selalu makan.tapi hari ni..aku belajar buat mee kuning sendiri....jadi uuu.seronok..bila kita buat sesuatu tu..menjadi.semalam buat piza,sebab piza yang aku makan kat Villagio tu lembut sikit je dari batang besi.memang hampeh..dah lah cekik darah...mahal nak mampus.Buat sendiri lagi sedap..nak makan banyak mana....tak kisah.Kat sini memang banyak makanan segera..kalau datang sini di jamin tak kebulur lah..tapi tak tahu lah samaada anak tekak boleh terima dok makanan tu nak lalu gi ke perut hehehe. Tapi makanan macam nasi beriani,nasi bukhari..roti2 dan kebab ...sedap tapi makanan impot mat saleh... semua hampeh.
Mardhiah ..makan piza keras sampai patah gigi,itu gigi dia yang ketiga patah dalam masa sebulan berada di sini.
Pas tu semalam aku pi buat medical checkup,semua yang datang kat sini mesti kena buat,Hubby aku dah pesan orang kat sini memang kasar kasar...dan semalam aku tengok sendiri orang pompuan dia memang kasar2....hehehe kalau saper2 nak cari bini tak payah lah kawin ngan orang Qatar ni...takut masuk tanjung rambutan je.
klah banyak citer nak tulis tapi tak sempat..banyak keje....sebab sekarang ni dah jadi tukang masak sepenuh masa.

6 comments:

  1. Sian nya mardiah...tapi gigi susu tkpa la patah...elok gak masak sendiri makanan ..dijamin bersih dan halal...lagipun mu nk wat pe kalau tk masak sepenuh masa..he..he..he..belajar le masak makanan sana..boleh buka gerai balik sini nanti...gerai bukan restoren ya..gerai kebab je...

    ReplyDelete
  2. bukak gerai kebab tapi lebih besau dari restoren....aaah canner...he heh mesti terkejut orang orang arab..sebab orang malaysia bukak gerai kebab terbesar di malaysia.

    ReplyDelete
  3. Patah lagi gigi..nak lawan Adam nampak. Adam dua batang dah tercabut..tunggu masa lagi satu batang nk cabut.Saya tau Teh memang suke mencuba sesuatu resepi yng baru.. Ape2 pun memang Teh House Wife kan memang cam tu ler kerjanyer..nanti bila balik sini, semuanya tembam2 belake.

    ReplyDelete
  4. Tu le sejak abang teh keje Qatar 3 tahun dulu...aku cuma masak simple2 je sebab terpakse jadi driver..anto yang tu,amik yang ini.pegi situ pegi sini.bayang kan dah 3 tahun aku tak buat piza sendiri...ahh ni dapat buat sendiri..puas hati.ni dah lama tak buat kuih lapis,lompat tikam dan macam2 lah kuih yang pernah aku buat dulu.baru ni buat tapai,buat sekaya kukus.ni nak buat kek lapis pulak..lama dah tak buat.sory lah ya..ko telan air liur je le heheheh

    ReplyDelete
  5. Yang gemok Husna je,dah 2 kerusi makan patah dek dia

    ReplyDelete
  6. Mesti habis semua resepi2 buku lama Teh bawak kan. Tapi skang dah boleh tengok dalam internet jer resepi.. tapi ada juga yang tk samer kan.Tak lari dari tapay tu...Raya nanti mesti semua jenis makanan buat kan. Telan air liur tengok mee, cam sedap jer.Amboi patut ler Husna nampak tembam skit. Kerusi patah? hahaha. Kerusi murah kot....

    ReplyDelete